Les Jornades Tècniques Agràries centren la seva atenció en l’horticultura

Els dies 30 i 31 de gener es van celebrar les Jornades Tècniques Agràries en motiu de la 167a Fira de la Candelera. L’edició d’enguany ha posat èmfasi en l’horticultura i en la importància de tornar als orígens a l’hora de cultivar.

L’objectiu d’aquestes jornades és que experts en agricultura ecològica informin els participants amb les principals idees i aspectes pràctics necessaris per produir aliments de qualitat d’una forma alternativa als mètodes tradicionals, en harmonia amb l’entorn.

Durant la sessió teòrica celebrada el dia 30 a la tarda al local de la Fundació Agrària de Molins de Rei, Borja Camí, enginyer tècnic agrícola, va pronunciar la conferència “Hortícoles de diversificació: maduixa, espàrrec, moniato i d’altres”. La xerrada va defensar el retorn a les tècniques originals de cultiu per obtenir resultats òptims de qualitat i sabor del producte. També es va fer referència a alguns productes de l’hort que fins fa poc havien passat desapercebuts pel gran públic però que ara tenen un enorme èxit comercial per les seves moltes propietats nutricionals, com ara la col crespa (col kale), considerada un superaliment.

A la jornada pràctica, que va tenir lloc el dia 31 al matí als terrenys de Can Fisas, la Fundació Agrària de Molins de Rei va oferir un esmorzar i José Ma. Pemán, enginyer agrònom, va conduir la demostració de camp, on tots els assistents van poder practicar la tècnica d’adobat de sòl amb microorganismes de muntanya.


Descarrega’t la nota de premsa fent clic aquí