Arrenca l’edició 2018 del Plat Favorit dels Catalans

12 plats d’arreu del país participen en la primera fase, que s’acabarà el 31 d’octubre.

El guanyador es coneixerà el 19 de novembre al Fòrum Gastronòmic de Girona.

L’edició 2017 va recollir més de 200.000 vots.

Aquest dilluns s’ha posat en marxa la tercera edició del concurs El Plat Favorit dels Catalans, després de dues reeixides edicions en què es van coronar vencedors l’escudella i carn d’olla i la recepta feta amb la IGP Pollastre i Capó del Prat (Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida).

Enguany, dotze plats competiran pel títol. La redacció de la revista CUINA ha proposat una llista de 12 plats tradicionals d’àrees geogràfiques ben concretes: comarques, pobles o, fins i tot, barris. Són receptes que s’han fet conegudes arreu del país però que sempre s’associen al topònim del seu lloc d’origen.

Aquests són els plats participants d’enguany i els restaurants que els han elaborat:

  • Bacallà a la manresana (restaurant Las Vegas de Manresa)
  • Bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú (restaurant 1918)
  • Cargols a la llauna de Lleida (restaurant La Huerta)
  • Cassola de tros de la Noguera (restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer)
  • Cim-i-tomba de Tossa (restaurant Bahía)
  • Coradella de Molins de Rei (Bar Diana)
  • Fideus rossos de Cambrils (restaurant Miquel)
  • Niu de Palafrugell (restaurant Pa i raïm)
  • Patates de La Deu d’Olot (restaurant La Deu)
  • Rossejat del Delta de l’Ebre (restaurant La Tancada d’Amposta)
  • Olla aranesa (restaurant Eth Restilhè de Garòs)
  • Sarsuela de la Barceloneta (restaurant La Mar Salada)

Per a més informació sobre el concurs podeu contactar amb la redacció de la revista CUINA al correu redaccio@cuina.cat o per telèfon al 93 634 76 07.

Veure nota de premsa