Un any més, Natàlia Nicolau ens porta una selecció de set formatges guardonats en les diferents edicions de la Fira de Formatges del Pirineu que es celebra en el marc de la Fira de St Ermengol a mitjans d’ocubre a la Seu d’Urgell. Les explicacions en primera persona i amb un coneixement molt proper de cada família formatgera, el bestiar i els procediments son sempre un tret diferencial dels tastos de BlogdeFormatges.
En aquest cas, posem en entredit la dita “que no te lo den con queso” referint-se a la incompatibilitat de vi negre i formatge oferint un maridatge de set vins a càrrec de Javier Foz que ens ha fet viatjar entre vinyes i cellers d’arreu de la península per a destacar-nos tocs en boca i en nas sorprenents.
Aquí us deixem el detall dels set vins i formatges que s’han degustat:
Vi | Celler | Localització | Cupatge | Formatge | Formatgeria | Localització | Tipologia |
Blanc Deliri Floral Muscàndia 2017 | Bodegues Muscándia | D.O Penedès | Sauvignon Blanc i Moscatell de gra petit | Bruma | Formatges de l’Abadessa | La Seu d’Urgell, Alt Urgell, Lleida | Vaca pasteuritzada |
Blanc Abad Dom Bueno Godello 2017 | Bodegues del Abad SL | D.O Bierzo | 100% Godello | Esquirol | Formatges Cuirols | La Nou del Berguedà, Berguedà, Barcelona | Cabra Crua |
Negre ViCool BeCool | Porta de L’Albera | D.O Empordà | Garnatxa negra y Merlot | Tou de Casa Mateu | Formatgeria Casa Mateu | Surp, Pallars Sobirà, Lleida | Ovella crua |
Negre Vuitanta- Dos | Bodegues Josep Foraster | D.O. Conca de Barberá | Garnatxa negra y Cabernet Sauvignon | Ceretani Cheddar | Formatgeria Molí de Ger | Ger, La Cerdanya, Girona | Vaca Crua |
Cava Mas barrica BN Rva. | Bodegas Alsina & Sardà | D.O Cava | Chardonnay y Xalel.lo | Bengoetxea | Bengoetxea, Etxelecua | Urdazubi / Urdax, Navarra | Ovella crua |
Oloroso Cream Solera 1847 | Bodegas González Byass | D.O Jerez | 75% Palomino fino y 25% Pedro Ximénez | Blau de Jotglar | Formatgeria Reixagó | Olost, Osona, Barcelona | Vaca crua |
Espumos Dalira de Masachs | Bodegas Josep Masachs | Parellada | Most parcialment fermentat | Gaztazaharra la leze | La Leze | Ilarduia, Àlaba, País Basc | Ovella Crua |