La maquinària i el control de plagues protagonitza les activitats agrícoles de la Fira

Com ja és tradicional, l’agricultura centra l’atenció els primers dies de la Candelera. Enguany les Jornades Tècniques Agràries han posat l’accent en les eines i la maquinària que s’utilitzen en finques de conreu mitjanes i petites, com les que hi ha a Molins de Rei i el seu entorn més immediat. També s’ha detallat la feina que es fa des de les Agrupacions de Defensa Vegetal per lluitar contra les plagues.

L’objectiu d’aquestes jornades és que experts en agricultura comparteixin els seus coneixements i experiències amb el col·lectiu de professionals del sector primari de Molins de Rei i municipis veïns. Aquest any, la sessió teòrica ha estat impartida per Àlex Hervàs, un tècnic consultor d’Agroingenium-Sagevi, i Gilad Buzi, pagès agroecològic californià i tècnic d’Aurora Agrícola. Els assistents, que novament omplien el local de la Fundació Agrària, han conegut les innovacions que hi ha en el mercat d’eines i màquines de petit format, i que poden ser extraordinàriament útils per a agricultors de finques mitjanes i petites com les que es troben als entorns de Molins de Rei.

Un cop acabada aquesta xerrada, l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) del Baix Llobregat, ha explicat a través del seu tècnic Xavier Pérez, els avantatges que obtenen els agricultors de pertànyer a aquesta associació. Les ADV són entitats privades sense ànim de lucre que agrupen persones agricultores i que tenen com a objecte col·laborar amb l’administració per lluitar de manera col·lectiva contra agents nocius dels vegetals. Ho fan seguint els principis de gestió integrada de plagues i utilitzant de forma racional els productes fitosanitaris i altres mitjans de defensa fitosanitària.

A la jornada pràctica, que ha tingut lloc el dia 29 al matí als terrenys de Can Fisas, la Fundació Agrària de Molins de Rei ha ofert el tradicional esmorzar i els mateixos ponents, Àlex Hervàs i Gilad Buzi han conduit la demostració de camp, on tots els assistents han experimentat amb les eines i la maquinària per controlar mecànicament l’herba en els conreus agrícoles.

Descarregar nota de premsa