benvinguda

Llarga vida a la fira

Des dels seus orígens, la Fira de la Candelera ha estat un entorn obert a les novetats. En els seus 168 anys d’història s’han presentat milers de productes i serveis que al seu moment van ser molt innovadors i van fer la vida més fàcil a la gent que els adquiria. I, és clar, aquest intercanvi també ha estat una indiscutible font de riquesa per a la gent de la vila.

Tot plegat ha ajudat a posicionar Molins de Rei com un municipi dinàmic, amb un esperit innovador i amb una població organitzada i eficient. I el que és més important: a fer-ho de forma continuada en el temps. No són uns valors qualsevol. Són els ingredients imprescindibles per donar oportunitats de progrés i de millora a la gent que s’ha arrelat a la nostra vila.

A més, la Fira de la Candelera ha crescut tant que ha agafat entitat pròpia. La Fira és un producte en si mateixa, una experiència que podem oferir als milions de persones del nostre entorn i que ens permet situar Molins de Rei en el competitiu mapa de les viles referents del país.

És important que siguem conscients de la magnitud i la transcendència de la Candelera. A banda de les prop de 300.000 persones a què atreu i de l’impacte econòmic immediat que genera en el nostre entorn, la Fira ens projecta com a municipi i com a societat. Hi ha molta gent que coneix Molins de Rei gràcies a la Candelera i a les seves activitats associades. Aquest any, per exemple, Molins de Rei també ha obtingut un reconeixement important per la gastronomia, atès que la coradella va ser escollida pels lectors d’una revista especialitzada com el plat favorit dels catalans.

La coradella és un plat associat indiscutiblement a la Candelera. És el que menjaven els traginers per aguantar les llargues jornades dels primers anys i és el plat amb què avui els restaurants competeixen per recuperar i reinventar per promocionar-se. Possiblement aquest sigui el millor exemple de com la tradició i la innovació es donen de la mà al voltant d’un esdeveniment que ens defineix i que ens uneix. I aquest és el camí que hem de preservar i promoure amb tota la nostra energia i capacitat a cada edició. Només innovant podrem garantir un futur pròsper i a l’alçada del que els molinencs i les molinenques es mereixen.

XAVI PAZ PENCHE
Alcalde de Molins de Rei