benvinguda

 

“La Candelera mantindrà el seu esperit
i la seva essència, allò que des de fa
169 anys la fa tan especial.”

 

Els molinencs i les molinenques observem i vivim la Fira de la Candelera d’una manera especial. És el moment de l’any en què ens sentim importants, quan sabem que totes les mirades giren cap a Molins de Rei i quan mostrem el millor de nosaltres mateixos. Aquest any, però, serà diferent i tocarà descobrir la Fira amb més distància i d’una manera diferent de la que a tots i totes ens hauria agradat. Afortunadament disposem d’eines tecnològiques que ens permetran mantenir la Fira viva, preservar el seu esperit i fer-la arribar a persones que potser no l’havien visitada. I cal aprofitar aquesta oportunitat.

Si observem l’evolució de la Fira al llarg dels anys, ens adonarem que és una viva imatge de la societat. Els cicles econòmics, els esdeveniments polítics, els avenços tecnològics, les reivindicacions socials… la major part de les coses importants que han passat a la nostra societat han tingut el seu reflex, d’una manera o una altra, a la Fira.

I aquesta 170a edició no en serà una excepció, ben al contrari. Les mascaretes, el gel hidroalcohòlic, la distància física, les alternatives tecnològiques per evitar desplaçaments i aglomeracions… Tot el que des de fa gairebé un any monopolitza les nostres converses i els nostres pensaments també estarà present a la Fira de la Candelera.

La pandèmia ens ha posat a prova a tots i totes. I també està posant a prova un esdeveniment popular que ha superat totes les adversitats i que, per descomptat, també superarà aquesta. Això sí, la Candelera haurà de demostrar la seva capacitat d’adaptació a unes circumstàncies canviants i complexes, però mantindrà el seu esperit i la seva essència, allò que des de fa 169 anys la fa tan especial.

Vull acabar agraint-vos la confiança i fidelitat. Estic plenament convençut que la vostra actitud responsable combinada amb la vostra il·lusió permetran tirar endavant una Fira diferent per fora, però igual per dins.

Us animo a utilitzar les tecnologies i a participar, viure i gaudir de la nostra Fira de la Candelera.

XAVI PAZ 
Alcalde de Molins de Rei

 

“Us convido a que participeu de la Fira i
aprofiteu l’oportunitat de gaudir de les
activitats online.”

 

Ara fa 170 anys, un grup de persones de Molins de Rei va prendre una decisió que tindria uns efectes impensats per l’economia de la vila. Van decidir agafar els millors productes que tenien i fer una fira a l’aire lliure per vendre’ls als seus conciutadans i a la gent dels voltants.

Ara ens pot semblar una decisió menor, però llavors les coses eren molt més complicades que ara. Al 1850 no existia l’electricitat, els carrers eren de terra, no hi havia clavegueram i l’esperança de vida era només de 42 anys. Organitzar un esdeveniment sense precedents tan atractiu i en unes circumstàncies tan adverses tenia molt de mèrit.

170 anys després la Fira de la Candelera torna als orígens, torna a les arrels. La pandèmia ens ha obligat a dissenyar una edició limitada de la Fira. Serà una Candelera petita i segura, però també única i entranyable. Ho expliquem amb la imatge de la bola de vidre que protegeix la Fira dels elements externs i que, al mateix temps, permet veure-la i gaudir-la a distància sense cap risc. Serà una Candelera per la història, que explicarà la capacitat dels molinencs i les molinenques d’afrontar i superar els reptes més exigents.  

Us convido a què participeu de la Fira. Feu-ho amb la mateixa proporció de tranquil·litat i de seguretat. Aprofiteu l’oportunitat de gaudir de les activitats online i esteu pendents de l’evolució de les restriccions per apuntar-vos a les activitats presencials. Tingueu per descomptat que només es faran aquelles que no plantegin cap risc sanitari i amb unes mesures molt estrictes d’aforament i higiene.

Gaudiu d’una Fira de Molins i per Molins.

RAMON SÀNCHEZ
Regidor de Fira