benvinguda

Una Fira ben arrelada

El calendari d’activitats de Molins de Rei és gran, variat i dinàmic. Constantment s’hi incorporen nous actes que es consoliden plenament en el programa anual gràcies a la gran acceptació que reben per part de la ciutadania. La Shopping Night o el MolinsBdeGust són dos exemples ben clars de recents activitats que s’han afegit a altres cites més tradicionals i que ajuden a ampliar encara més el ventall d’oferta lúdica i participativa.

Però com en tot, sempre hi ha un origen, un punt de partida que va facilitar tot el que ha succeït després. I, afortunadament, a Molins de Rei aquest punt és molt llunyà, tan llunyà com 167 edicions. Això són set generacions de molinencs i molinenques que han treballat cada any per mostrar i vendre allò que millor sabien fer o produir, i presentar-ho en el que ha esdevingut el més gran aparador de la nostra vila: la Fira de la Candelera.

La perseverança i el compromís de tota aquesta gent i la seva implicació amb Molins de Rei han permès que la Fira de la Candelera sigui única i irrepetible. La Fira avui està totalment arrelada al seu territori, com un arbre centenari que no para de donar fruits i més fruits. Però com molt bé sap la gent que es dedica a la pagesia, els fruits no apareixen per casualitat. Cal cuidar l’arbre, regar-lo, abonar-lo, protegir-lo, mimar-lo… Això és exactament el que han fet els molinencs i molinenques amb la Fira de la Candelera durant tots aquests anys i el que continuem fent des del Govern municipal. La Fira no és una simple mostra comercial. La Fira és un símbol de la nostra identitat, del nostre territori i de la nostra gent. I per això us convido que la gaudiu i que, sobretot, la valoreu tal com es mereix.

Molt bona Fira a tothom!

Joan Ramon Casals i Mata

L’alcalde

A tu, que ens visites per primer cop

Cada any, la Fira de la Candelera rep entre 200.000 i 300.000 visitants en només tres dies. Òbviament, la immensa majoria són de fora de la vila i molts d’ells és la primera vegada que ens visiten. Si ets un d’aquests visitants, vull adreçar-me a tu.

Com a màxim responsable de la Fira vull ajudar-te que entenguis i gaudeixis al màxim aquest esdeveniment únic. Primer et demanaré que planifiquis la visita. La Fira és enorme. Hi ha més de 900 expositors repartits en un munt d’espais diferents tots ells a l’aire lliure. Abans de sortir de casa informa’t de totes les activitats que oferim a través del programa, de la pàgina web o de l’app.

Quan vinguis, intenta utilitzar el transport públic. Els autobusos i el tren et deixaran molt més a prop del recinte firal que qualsevol aparcament i t’estalviaràs intentar accedir a carrers que en molts casos estan restringits al trànsit. Optar pel transport públic és una sàvia decisió per optimitzar el temps, millorar la teva experiència i, és clar, contaminar menys.

I un cop a la Fira, no t’atabalis. Hi ha molta gent, però ningú va amb presses. Cal deixar-se endur i badar en aquells estands que més t’atraguin. Preguntar, comprar, tastar, divertir-se. Veuràs que hi ha una increïble oferta, també gastronòmica. De fet, aprofita aquesta oportunitat per anar a algun dels restaurants locals que ofereixen la coradella, un plat tradicional que pràcticament només es pot menjar els dies de Fira i que no et deixarà indiferent. Alhora, podràs gaudir a la Fira de Vins i Caves, on els millors cellers del país t’oferiran tastos de qualitat.

I per acabar… no t’oblidis de compartir l’experiència. Explica a la gent que t’envolta què t’ha semblat, com has viscut la Fira. Treballem cada dia perquè t’enduguis una impressió excel·lent de la Candelera i, per extensió, de la nostra vila. Tant si ho hem aconseguit com si no, fes-ho saber. És la manera que tenim de millorar la Candelera per a les persones que, l’any que ve, faran com tu i ens visitaran per primera vegada.

Bona Fira de la Candelera!

Ramon Sànchez Gil

Tinent d’alcalde i regidor de Fira