benvinguda

Som Fira, Som Candelera

La Fira de la Candelera és un dels trets identitaris de Molins de Rei, i després de 166 edicions, fins i tot ja forma part de la nostra forma de ser. Sense la Fira, segurament no seriem com som.

I la Fira ha aportat moltes coses importants de la nostra forma de ser. A part de ser la raó principal per la que ens ha visitat gran part del país és també una de les bases que ha marcat el nostre caràcter de vila emprenedora i de comerç. I la Fira també ens ha ensenyat que malgrat les dificultats, el fred o la pluja, cal ser-hi i treballar, i que la perseverança i l’esperit de millora i superació farà que les coses a mig i llarg termini, amb esforç, donin resultat. És el què Molins de Rei ha fet amb la Fira, i la Fira ens ha ensenyat a fer en el nostre dia a dia.

La Fira també té un altre efecte, i és que Molins de Rei tenim la capacitat d’allargar els bons moments. És el cas de les vacances d’estiu, que no les donem per totalment acabades fins que no deixem enrere la Festa Major de Sant Miquel. I també és el cas de les festes de Nadal, que tenen una continuïtat especial amb la Fira de la Candelera, una cita que ja ens situa en la rampa de llançament cap a la primavera i el bon temps.

I la Fira és la data en que Molins de Rei, és referència a Catalunya, durant un cap de setmana Molins de Rei esdevé el destí preferit dels catalans i les catalanes i és normal. La Fira de la Candelera ofereix centenars d’atractius per a tots els públics: activitats, gastronomia, productes, demostracions, entitats… en una era tant globalitzada i on sembla impossible captar el interès de la gent si no és a través d’una pantalla és formidable poder aplegar a tanta gent de tants llocs diferents en els nostres carrers.

Per tot plegat us convido a què primer visiteu www.firacandelera.cat i que després, sobretot, sortiu al carrer a gaudir de l’extraordinària oferta que teniu a peu de carrer a Molins de Rei. Us convido a què us feu vostra la vila, a què us feu vostra la Fira, perquè com diu el nostre eslògan: Som Candelera, Som Molins de Rei.

Molt bona Fira a tothom!

Joan Ramon Casals i Mata

Alcalde

Torneu a la Fira

La gent que ha gestionat un negoci sap com d’important és fidelitzar als clients. Tenir-los contents, oferir-los més del què esperen, sorprendre’ls, mantenir-hi el contacte… són elements essencials per garantir que un altre dia tornaran i disposats a consumir encara més. I amb la Fira de la Candelera fem exactament això.

Per un costat intentem augmentar els serveis que donem als més de 900 expositors i els preguntem cada any quins aspectes creuen que poden ser millorables. Tenir molts i bons expositors és la clau de l’èxit de la Fira. I per l’altra banda cada any pensem en com sorprendre als visitants i oferir-los una experiència diferent, més rica que a l’any anterior i, per suposat, sense perdre l’essència del que és la Candelera.

En aquest sentit enguany hem apostat per traslladar els tastos i els maridatges a la sala Gòtica. És un moviment estratègic que vol donar cabuda a més gent, amb més comoditat i donant molt més valor a l’experiència gastronòmica que s’hi viurà. I, per altra banda, ens permet posar en valor l’extraordinari edifici del Palau dels Requesens i que durant aquest any 2017 ha de ser objecte de millores per recuperar-ne la façana històrica. És, per tant, una bona oportunitat perquè aquelles persones que mai hagin participat dels tastos i maridatges s’estrenin en aquest nou escenari. I pels habituals també és una nova manera de sorprendre’ls.

És només una de les moltes novetats que hem estat treballant per la Fira de la Candelera del 2017, i que estic convençut que serà un cop més memorable. I sabeu quin és el secret? Doncs l’extraordinari equip que hi ha al darrera d’aquest enorme projecte, que destaca per la seva il·lusió i la seva dedicació per organitzar l’esdeveniment de referència a Catalunya durant aquest cap de setmana.

No us perdeu la Fira, torneu un any més a la Fira.

Bona Fira de la Candelera!

Ramon Sànchez Gil

Tinent d’alcalde i regidor de Fira