benvinguda

“Una Fira és el resultat
de la feina de tots els
que han volgut continuar
regant aquesta tradició
centenària.”

 

Estimats molinencs i molinenques,

Ja torna a ser aquí la Fira de la Candelera, una data marcada en el calendari de tots els molinencs i les molinenques, i de la qual ens sentim plenament orgullosos. És part de la nostra identitat. És, sens dubte, el resultat de la feina de tots els que han volgut continuar regant aquesta tradició centenària.

La 169a edició de la Fira aterra en una nova dècada, la del 2020, però les tradicions segueixen més vives que mai. Estimem la Candelera perquè ens recorda que, d’alguna manera, tradició i companyia són la mateixa persona, el mateix esperit, durant aquest cap de setmana. Esperit que, any rere any, s’ha nodrit de la visita de milers de visitants que, sense adonar-se’n, l’han feta gran. Esperit que ha passat de generació en generació i que hem aconseguit protegir amb el pas del temps.

La Fira de la Candelera és el pretext perfecte perquè els més petits coneguin el que fem a Molins de Rei, el que som. I aquesta és la nostra oportunitat per demostrar-los que la nostra Fira és un exemple del que és obrir portes i deixar entrar a tothom, sense excepcions. Mentre ells confeccionen records amb les primeres experiències a la Fira, els més grans comparteixen els seus coneixements, sumen un any més i aprofiten per ser còmplices de les noves històries que la Fira guarda. Una Fira que és per a tots, grans i petits, el millor motiu per aturar-se, mirar-nos als ulls i retrobar-nos amb els veïns i les veïnes de tots els barris de Molins de Rei.

Us convido a seguir fent d’aquesta data la festa de tots els molinencs i les molinenques. Sentim-la nostra, amb la satisfacció de qui torna a retrobar-se amb el més valuós que té aquesta vila: la seva gent.

XAVI PAZ PENCHE
Alcalde de Molins de Rei

“L’atreviment i la
valentia són presents
en totes les novetats
d’aquest any.”

 

 

La Candelera ha sobreviscut a 3 segles i 6 generacions, i arriba a la seva 169a edició.

Tinc el privilegi i el repte de ser el primer regidor millennial que ocupa aquest càrrec. Cada generació, per haver crescut en un espai/temps determinat, té certs valors en la forma d’entendre la vida. Els millennials som nadius digitals, sociables, ens agrada experimentar –i no que ens ho expliquin–, estem formats i ens encanten les coses amb història.

El repte és adaptar, al segle XXI i a la revolució digital, una Candelera amb els inicis al segle XIX, que s’ha guanyat que la respectem i li cuidem els seus orígens agrícoles i ramaders, però que alhora anem fent forta i digna dels nostres temps. Els canvis s’han de produir; no ens garanteixen l’èxit, però la seva absència ens assegura el fracàs. L’atreviment i la valentia són presents en totes les novetats d’aquest any.

La Candelera 2020 consolida l’oportunitat a joves talents de desenvolupar-se en la seva formació elaborant el disseny del cartell, aposta per una gastronomia global amb productes locals, treballa la diversitat del país defensant la nostra cultura i la nostra llengua, respecta el planeta amb una estructura més ecològica i, a la vegada, és curiosa amb les novetats de la intel·ligència artificial i fa justícia, amb el seu reconeixement en el pregó, a totes les persones que treballen amb passió perquè cada any la Fira sigui una realitat millor.

Amb aquests valors, cercant l’equilibri entre història i modernitat, hem construït la 169a Fira de la Candelera.

Sortim i gaudim de la Candelera 2020.

PEP PUIGGARÍ
Regidor de Fira