Fira de fires


Fira del Planter, dels Arbres Fruiters i de la Jardineria

Al voltant de l’església. Dissabte al matí tindrà lloc el Concurs de Planter, en el qual participaran els expositors del sector del Planter.

Fira de la Maquinària Agrícola i de Jardineria

Ubicada al carrer Major entre el carrer Pare Manyanet i el carrer d’Ignasi Iglésias, ofereix una mostra d’estris i maquinària agrícola i de jardineria.

Mostra de Bestiar

A la Mostra de Bestiar, ubicada al carrer del Foment i al pati de la Fundació Agrària de Molins de Rei. En aquest espai hi haurà els tallers de granja i els tallers d’horta i d’herbes aromàtiques.

Fira de Vins

A la plaça de la Llibertat s’ubica la Fira de Vins. Podreu degustar vins mitjançant tiquets de degustació a 8,5 €/tiquet. Enguany se’n celebra la 38a edició amb la DO convidada Denominació d’Origen Pla de Bages.
Hi col·laboren: Denominació d’Origen Pla de Bages i Incavi (Institut Català del Vi).

Fira d'Alimentació

Al passeig del Terraplè hi haurà estands d’alimentació, i al c. del Dr. Barraquer i al tram del c. de Rafael Casanova, davant del Mercat Municipal, es col·locaran les parades d’artesania d’alimentació.

Com a segon any consecutiu es convidarà una fira: en aquesta edició tindrem amb nosaltres la Fira Sant Ermengol.

Fira de Brocanters i del Col·leccionisme

La Fira de Brocanters i del Col·leccionisme, ubicada a la plaça del Mercat, presenta una gran oferta de peces de col·leccionisme i una gran varietat d’objectes antics.

Fira d'Artesans i Fira d'Encants

La fira popular i d’artesania omplirà els carrers Major, de Rafael Casanova, de Rubió i Ors, de Miquel Tort, del Carril i de Pere Calders, del Molí i el passeig de Pi i Margall, amb els objectes més variats i pintorescos, i aportarà a la Fira el caràcter popular i artesà que tant la caracteritza.

Fira Comercial


Al passeig del Terraplè hi haurà una àmplia i diversa mostra de productes i serveis.

Fira Industrial

No et perdis l’estand de la Fira Industrial al pg. del Terraplè, a prop del c. del Molí.

Hi trobaràs les últimes tendències en tecnologies 4.0 i el valor que la transformació digital aporta als negocis, així com un punt de recàrrega de dispositius mòbils i zona wifi
.

Fira d’Economia Social i Cooperativa

Visita la Fira d’Economia Social i Cooperativa al pg. del Terraplè, a prop del c. de Rubió i Ors, i coneixeràs de primera mà l’experiència de cooperatives d’èxit i les activitats i serveis que l’Ajuntament de Molins de Rei ofereix als emprenedors i empresaris per crear, consolidar i fer créixer les cooperatives.

Fira de les Arts

La plaça de Catalunya acollirà una àmplia i variada mostra d’obres d’artistes locals, comarcals i nacionals.

Fira de l'Automòbil

El passeig del Terraplè acull aquest sector, on s’exposen les últimes novetats en automoció i vehicles de quilòmetre 0. També hi haurà una zona destinada a la promoció de cotxes elèctrics.

Al carrer del Molí hi haurà la mostra de vespes antigues i un circuit de quads per a infants.

Fira d'Entitats i Associacions de Molins de Rei

A la plaça del Molí, les entitats faran diferents activitats en els seus estands i a l’escenari de la Fira d’Entitats.

Podeu consultar la programació de les activitats en els plafons ubicats a la Fira d’Entitats.

L’Exposició Filatèlica estarà ubicada a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal (c. de Rafael Casanova, 30). Organitza: Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Molins de Rei.

Fira Kids

Al pati de l’escola El Palau. Els dies 3 i 4 de febrer, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h, hi haurà els inflables Tobogan marí i Gran Aventura per a infants de 5 a 12 anys; i l’inflable Baby, per a infants de 2 a 4 anys. A més, activitats de lleure, com el rocòdrom, la tirolina, tallers, etc. per a infants i joves

També hi podreu trobar com a novetat activitats de robòtica, realitat virtual, videojocs i experiments de ciència per a infants a partir de 7 anys. Hi col·labora: Codelearn

Dins el marc de la Fira Kids, es convoca per al dia 3 de febrer el 24è Concurs de Dibuix Infantil. Premis Josep Maria Madorell i Muntané.

Fira gastronòmica

CORADELLA

La identitat i el tarannà d’un territori estan estretament vinculats a la seva cuina i la seva gastronomia. Històricament, Molins de Rei ha estat una vila que ha enllaçat diverses rutes i ha servit de punt de trobada per al comerç al voltant de l’agricultura, la ramaderia i, més endavant, la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos i comerciants va donar peu als esmorzars de traginers, que s’han mantingut fins a l’actualitat amb una àmplia oferta de bars i restaurants on encetar el dia amb un bon plat de tripa, capipota, peus de porc i una bona varietat d’estofats.
Tot això agafa una dimensió popular de gran envergadura el cap de setmana de la Fira de la Candelera, quan les colles d’amics queden de bon matí per esmorzar de forquilla, preludi d’un dia de fred al carrer. Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 167 anys de la Candelera ha estat la coradella, un estofat a base de menuts de xai que aixeca passions.

Embotit. Amb la intenció de popularitzar aquest àpat tradicional molinenc, durant aquesta edició del 2018 es presenta la seva versió en embotit per poder-la degustar amb una textura més amena i ofereix una gran varietat d’opcions a l’hora de cuinar-la i tastar-la.
Es pot comprar a diferents establiments del Mercat Municipal, als comerços de la vila i a l’estand de venda de tiquets de la 38a Fira de Vins i Caves.

Concurs de restaurants. Premi a la millor coradella i a la innovació de la coradella

On degustar-la. A la vila trobareu una pila de bars i restaurants que ofereixen aquest plat tradicional. Consulteu http://www.candelera.cat/on-menjar-coradella/

Cursos gratuïts. Per popularitzar aquest plat tradicional s’han programat diferents sessions de cuina en directe perquè tothom que ho vulgui aprengui a cuinar-la de forma tradicional o innovadora.

38a FIRA DE VINS I CAVES
Com en els darrers anys, l’oferta gastronòmica va més enllà de la coradella, ja que en aquesta edició tornarem a trobar a la plaça de la Llibertat una nova edició de la Fira de Vins i Caves, la més antiga de Catalunya: aquest any arriba a la 38a edició i  integra una trentena de cellers i bodegues que presenten les seves novetats.

Zona de caravanes gastronòmiques

Tastos, maridatges i experiències. Dues setmanes plenes de tastos, maridatges i experiències a l’entorn del vi, el cava, l’oli i la cervesa artesana (del 29 de gener al 8 de febrer) 

D.O. CONVIDADA
Cada any, la Fira convida una Denominació d’Origen i aquest any és el torn de la DO Pla de Bages. Concurs de fotos al photocall de la DO #ConcursDO167Candelera

FIRA CONVIDADA
Aquest any, la fira convidada és la Fira de St. Ermengol, que té els seus orígens en l’any 1048 i en els darrers anys s’ha convertit en un referent en el formatge artesà dels Pirineus.

SALA LA GÒTICA
Presentació de llibres i iniciatives gastronòmiques

ZONA DE RESTAURACIÓ
Hi ha una setantena de parades i estands d’embotits i formatges artesans, fleca, pastisseria, dolços, olives, oli, conserves, pesca salada,  adobs.

CONCURS DE PLANTER
Es premia els expositors segons la qualitat del material vegetal i la presentació del conjunt del material exposat a la parada.     

COCA DE LA CANDELERA
Totes les grans diades catalanes tenen les seves postres. La Fira de la Candelera, també! 

Aquesta coca està elaborada amb una base prima de la clàssica coca de forner. A la massa s’hi barregen llardons. Un cop feta i reposada, s’unta lleugerament amb oli d’oliva. A sobre s’hi afegeix avellana trinxada i sucre. Un cop cuita, s’hi deixa caure una mica d’anís.

altres activitats

Tastets Musicals

 A la pl. de la Creu, de 12 a 14 h i de 17 a 18 h, es faran petites actuacions musicals en directe i en clau acústica. Un grapat d’artistes, tant
molinencs com de fora i de diferents estils, desfilaran per l’escenari per oferir-nos un
tastet del seu repertori més despullat i en un ambient de proximitat.

Tastets Teatrals

 A la zona infantil del Carrer Major cantonada amb el Carrer de l’Esglèsia (davant de les esceales del Carrer Boters), es faran petites
actuacions teatrals i de circ en directe. Un grapat d’artistes, tant molinencs com de fora i de diferents estils, desfilaran per l’escenari per oferir-nos un tastet del seu repertori més despullat i en un ambient de proximitat.