MENJAR CORADELLA

Vols tastar la Coradella?

Consulta els restaurants que l’ofereixen i la recepta d’aquest plat tradicional i únic de Molins de Rei.

Restaurants que serviran Coradella

6 Sentits

Av de Barcelona, 226 – 93 680 55 69

Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08

Oferirà coradella entre setmana.

2 i 3 de febrer tancat.

Bar Diana

Carrer de Jacint Verdaguer, 56 – 93 668 40 41

Oferirà coradella cada dia.

Caravan Made

Carrer del Molí, 2 – 93 126 55 21

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

El Tiberi

Carrer Santiago Rosiñol, 2 – 618 792 850

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Masia Can Rabella

Ctra de la Riera de Vallvidrera – 654 917 529

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Restaurant Can Tintorer

Avinguda de Can Tintorer s/n – 93 668 13 94

Oferirà coradella l’1, 2 i 3 de febrer.

Restaurant El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Restaurant El Tast

Carrer de Jacint Verdaguer, 121 – 93 680 24 34

Oferirà coradella l’1, 2 i 3 de febrer.

Restaurant Empíric

Rambla de la Granja, 22 – 93 668 57 09

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Restaurant Entreplats

Plaça Mercat, 10 – 93 328 46 19

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Restaurant L'Àpat

Carrer Carril, 38 – 93 668 0558

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Restaurant La Peni

Plaça Mercè Rodoreda, 1 – 93 653 93 53

Oferirà coradella cada dia.

Restaurant La Volta

Plaça del Palau, 3 – 93 668 48 82

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Les Palmerines (menjar precuinat)

Carrer Rafael de Casanova, 30 (Mercat Municipal) – 93 668 13 44

Oferirà coradella la setmana del 21 fins el 3 de febrer.

La Coradella – El Plat Favorit del 2018

QUÈ PASSA AMB LA CORADELLA – Descarregar PDF 

     

La coradella és el plat que s’identifica amb Molins de Rei. Els primers traginers que venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai. El regaven amb vi i l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per afrontar les seves feixugues jornades de treball.

La Coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest plat. Qui vingui per la Candelera podrà comprovar com totes les cartes inclouen la Coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de provar.

L’embotit de Coradella

La identitat i el tarannà d’un territori està estretament vinculat a la seva cuina i a la seva gastronomia. Molins de Rei ha estat històricament una vila que ha enllaçat diverses rutes servint de punt de trobada per al comerç entorn l’agricultura, la ramaderia i més endavant la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos i comerciants va donar peu als esmorzars de traginers que s’han mantingut fins a l’actualitat amb una àmplia oferta de bars i restaurants on encetar el dia amb un bon plat de tripa, capipota, peus de porc i una bona varietat d’estofats.

Tot això agafa una dimensió popular de gran envergadura el cap de setmana de la Fira de la Candelera on les colles d’amics queden de bon matí per a esmorzar de forquilla preludi d’un dia de fred al carrer. Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 168 anys de la Candelera ha estat la Coradella un estofat a base de menuts de xai que aixeca passions. Amb la intenció de popularitzar aquest àpat tradicional molinenc, durant l’edició del 2018 es va presentar la versió en embotit per a poder-la degustar amb una textura més amena que ofereix una gran varietat d’opcions alhora de cuinar-la i tastar-la. 

 

Establiments on podreu trobar l'embotit de Coradella:

Cal David

Parada del Mercat Municipal

Cal Manyet

Carrer de Jacint Verdaguer, 145

Cal Barza

Parada del Mercat Municipal