MENJAR CORADELLA

Vols tastar la Coradella?

Consulta els restaurants que l’ofereixen i la recepta d’aquest plat tradicional i únic de Molins de Rei.

Restaurants que serviran Coradella:

Els Teus Sentits

Av de Barcelona, 226 – 93 680 55 69
Oferirà coradella el 31 de gener i 1 de febrer.

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08
Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Bar Diana

Carrer de Jacint Verdaguer, 56 – 93 668 40 41
Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Restaurant Can Tintorer

Avinguda Can Tintorer s/n – 93 668 13 94
Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Restaurant El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45
Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Restaurant L'Àpat

Carrer Carril, 38 – 93 668 05 58
Oferirà coradella l’1 i 2 de febrer.

Restaurant La Peni

Plaça Mercè Rodoreda, 1 – 93 653 93 53
Oferirà coradella cada dia.

Restaurant La Volta

Plaça del Palau, 3 – 93 668 48 82

Oferirà coradella el 2 i 3 de febrer.

Les Palmerines (menjar precuinat)

Carrer Rafael de Casanova, 30 (Mercat Municipal) – 93 668 13 44

Oferirà coradella la setmana del 21 fins el 3 de febrer.

Establiments que faran esmorzar de traginers:

Barberetxu

Carrer del Molí, 3 – 936 68 67 72
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Bar Diana

Carrer de Jacint Verdaguer, 56 – 93 668 40 41
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

El Pati

Carrer d’Ignasi Iglésias, 1 – 667 68 82 60
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Els teus sentits

Av de Barcelona, 226 – 93 680 55 69
Oferirà esmorzar de traginers el 31 de gener  i l’1 de febrer.

Os Pepes

Carrer de la Roseta Canalias, 12 – 930 11 68 91
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Restaurant Can Tintorer

Avinguda de Can Tintorer s/n – 93 668 13 94
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Restaurant El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45
Oferirà esmorzar de traginers tots els dies.

Restaurant El Tast

Carrer de Jacint Verdaguer, 121 – 93 680 24 34
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Restaurant L'Àpat

Carrer Carril, 38 – 93 668 05 58
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Restaurant La Peni

Plaça Mercè Rodoreda, 1 – 93 653 93 53
Oferirà esmorzar de traginers tots els dies.

Ritual

Carrer de Miquel Torelló i Pagès, 5 – 661 59 62 70
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

Sukapa

Passeig del Terraplè 37- 936 68 83 88
Oferirà esmorzar de traginers l’1 i 2 de febrer.

L’embotit de Coradella

La identitat i el tarannà d’un territori està estretament vinculat a la seva cuina i a la seva gastronomia. Molins de Rei ha estat històricament una vila que ha enllaçat diverses rutes servint de punt de trobada per al comerç entorn l’agricultura, la ramaderia i més endavant la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos i comerciants va donar peu als esmorzars de traginers que s’han mantingut fins a l’actualitat amb una àmplia oferta de bars i restaurants on encetar el dia amb un bon plat de tripa, capipota, peus de porc i una bona varietat d’estofats.

Tot això agafa una dimensió popular de gran envergadura el cap de setmana de la Fira de la Candelera on les colles d’amics queden de bon matí per a esmorzar de forquilla preludi d’un dia de fred al carrer. Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 168 anys de la Candelera ha estat la Coradella un estofat a base de menuts de xai que aixeca passions. Amb la intenció de popularitzar aquest àpat tradicional molinenc, durant l’edició del 2018 es va presentar la versió en embotit per a poder-la degustar amb una textura més amena que ofereix una gran varietat d’opcions alhora de cuinar-la i tastar-la. 

 

Establiments on podreu trobar l'embotit de Coradella:

Cal David

Parada del Mercat Municipal

Cal Manyet

Carrer de Jacint Verdaguer, 145

Cal Barza

Parada del Mercat Municipal

La Coradella – El Plat Favorit del 2018

QUÈ PASSA AMB LA CORADELLA – Descarregar PDF 

     

La coradella és el plat que s’identifica amb Molins de Rei. Els primers traginers que venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai. El regaven amb vi i l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per afrontar les seves feixugues jornades de treball.

La Coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest plat. Qui vingui per la Candelera podrà comprovar com totes les cartes inclouen la Coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de provar.