MENJAR CORADELLA

Vols tastar la Coradella?

Consulta els restaurants que l’ofereixen i la recepta d’aquest plat tradicional i únic de Molins de Rei.

Restaurants que serviran coradella:

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08
calmingobar@hotmail.com
Tota la setmana de dilluns a divendres

Bar Viana

Pg. Terraplè, 7 – 650 740 510
barvianamolins@gmail.com
Oferirà coradella el cap de setmana de Fira

Hotel Calasanz

Ctra Barcelona, 36-38 – 93 668 16 39
reservas@hotelcalasanz.com
Oferirà coradella fins finals de febrer

Restaurant Can Tintorer

Avinguda Can Tintorer s/n – 93 668 13 94
cantintorer@yahoo.es
Oferirà coradella el cap de setmana de Fira

Restaurant El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45
gatonegro1934@gmail.com
Oferirà coradella fins finals de febrer

Restaurant La Peni

Plaça Mercè Rodoreda, 1 – 93 653 93 53
reservas@lapeni.es
Oferirà coradella fins finals de febrer

Restaurants que tindran botifarra de coradella:

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08
calmingobar@hotmail.com
Oferirà botifarra de coradella tota la setmana de dilluns a divendres

Bar La Llauna

Pg. Terraplè, 55 – 93 172 83 37
lallauna.17@gmail.com
Oferirà botifarra de coradella el cap de setmana de Fira

Establiments que faran esmorzar de traginers:

Bar Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08
calmingobar@hotmail.com
Oferirà esmorzar de traginers tota la setmana de dilluns a divendres

Bar La Llauna

Pg. Terraplè, 55 – 93 172 83 37
lallauna.17@gmail.com
Oferirà esmorzar de traginers el cap de setmana de Fira

Bar Viana

Pg. Terraplè, 7 – 650 740 510
barvianamolins@gmail.com
Oferirà esmorzar de traginers el cap de setmana de Fira

Hotel Calasanz

Ctra Barcelona, 36-38 – 93 668 16 39
reservas@hotelcalasanz.com
Oferirà esmorzar de traginers fins finals de febrer

Restaurant Can Tintorer

Avinguda Can Tintorer s/n – 93 668 13 94
cantintorer@yahoo.es
Oferirà esmorzar de traginers el cap de setmana de Fira

Restaurant El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45
gatonegro1934@gmail.com
Oferirà esmorzar de traginers fins finals de febrer

Restaurant La Peni

Plaça Mercè Rodoreda, 1 – 93 653 93 53
reservas@lapeni.es
Oferirà esmorzar de traginers fins finals de febrer

L’embotit de Coradella

La identitat i el tarannà d’un territori està estretament vinculat a la seva cuina i a la seva gastronomia. Molins de Rei ha estat històricament una vila que ha enllaçat diverses rutes servint de punt de trobada per al comerç entorn l’agricultura, la ramaderia i més endavant la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos i comerciants va donar peu als esmorzars de traginers que s’han mantingut fins a l’actualitat amb una àmplia oferta de bars i restaurants on encetar el dia amb un bon plat de tripa, capipota, peus de porc i una bona varietat d’estofats.

Tot això agafa una dimensió popular de gran envergadura el cap de setmana de la Fira de la Candelera on les colles d’amics queden de bon matí per a esmorzar de forquilla preludi d’un dia de fred al carrer. Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 168 anys de la Candelera ha estat la Coradella un estofat a base de menuts de xai que aixeca passions. Amb la intenció de popularitzar aquest àpat tradicional molinenc, durant l’edició del 2018 es va presentar la versió en embotit per a poder-la degustar amb una textura més amena que ofereix una gran varietat d’opcions alhora de cuinar-la i tastar-la. 

 

On podreu trobar l'embotit de coradella:

Cal Manyet

Carrer de Jacint Verdaguer, 145 – 936 68 34 62

La Coradella – El Plat Favorit del 2018

QUÈ PASSA AMB LA CORADELLA – Descarregar PDF 

     

La coradella és el plat que s’identifica amb Molins de Rei. Els primers traginers que venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai. El regaven amb vi i l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per afrontar les seves feixugues jornades de treball.

La Coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest plat. Qui vingui per la Candelera podrà comprovar com totes les cartes inclouen la Coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de provar.