Menjar Coradella

La identitat i el tarannà d’un territori està estretament vinculat a la seva cuina i a la seva gastronomia. Molins de Rei ha estat històricament una vila que ha enllaçat diverses rutes servint de punt de trobada per al comerç entorn l’agricultura, la ramaderia i més endavant la indústria. Aquest va i ve de carros, pagesos i comerciants va donar peu als esmorzars de traginers que s’han mantingut fins a l’actualitat amb una àmplia oferta de bars i restaurants on encetar el dia amb un bon plat de tripa, capipota, peus de porc i una bona varietat d’estofats.

Tot això agafa una dimensió popular de gran envergadura el cap de setmana de la Fira de la Candelera on les colles d’amics queden de bon matí per a esmorzar de forquilla preludi d’un dia de fred al carrer. Un dels plats que s’ha mantingut constant durant els 167 anys de la Candelera ha estat la Coradella un estofat a base de menuts de xai que aixeca passions. Amb la intenció de popularitzar aquest àpat tradicional molinenc, durant aquesta l’edició 2018 es presenta la versió en embotit per a poder-la degustar amb una textura més amena que ofereix una gran varietat d’opcions alhora de cuinar-la i tastar-la. 

Vols tastar la Coradella?

Consulta els restaurants que l’ofereixen i la recepta d’aquest plat tradicional i únic de Molins de Rei.

La coradella és el plat que s’identifica amb Molins de Rei. Els primers traginers que venien fa més de 160 anys a mostrar i vendre els seus productes a la Fira de la Candelera menjaven aquest plat fet a base de menuts de xai. El regaven amb vi i l’acompanyaven amb pa, de manera que adquirien les calories necessàries per afrontar les seves feixugues jornades de treball.

La Coradella mai s’ha deixat de fer, més aviat al contrari. Els restaurants locals competeixen per veure qui fa la millor recepta, i els blogs i les revistes especialitzades cada vegada publiquen més articles sobre aquest plat. Qui vingui per la Candelera podrà comprovar com totes les cartes inclouen la Coradella que, al menys un cop a la vida, s’ha de provar.

Restaurants que serviran Coradella

El Ñoqui

Rambla de la Granja, 20 – 93 119 04 42 

Dissabte i diumenge: esmorzars

L'Àpat

Carrer Carril, 38 – 93 668 0558

Divendres, Dissabte i diumenge: dinars

Batecs

Passeig del Terraplè, 35 – 93 461 90 72

Divendres: sopars

Dissabte: esmorzars, dinars i sopars

Diumenge: esmorzars i dinar

El Gato Negro

Carrer de Miquel Tort, 15 – 93 668 10 45

Dissabte i diumenge: esmorzars i dinars

El Tast

Carrer de Jacint Verdaguer, 121 – 93 680 24 34

Dissabte: esmorzar, dinars i sopars

Diumenge esmorzars i dinars

Els Teus Sentits

Avinguda de Barcelona, 226 – 93 660 55 69

Dissabte i diumenge: esmorzars

Cal Mingo

Carrer Esperanto, 7 – 93 680 04 08

Tota la setmana: esmorzars i dinars

Divendres: esmorzar

Can Tintorer

Avinguda de Can Tintorer s/n – 93 668 13 94

Divendres i Dissabte: esmorzars, dinars i sopars

Diumenge: esmorzars i dinars

Diana

Carrer de Jacint Verdaguer, 56 – 93 668 40 41

Divendres i Dissabte: esmorzars, dinars i sopars       

Diumenge: esmorzars i dinars

Empíric

Rambla de la Granja, 22 – 93 668 57 09

Tota la setmana

Divendres i dissabte: esmorzars, dinars i sopars

Diumenge: esmorzars i dinars

Entreplats

Plaça Mercat, 8 – 93 328 46 19

Divendres, dissabte i diumenge: sota reserva

La Volta

Plaça del Palau, 3 – 93 668 48 82

Divendres i dissabte: esmorzars, dinars i sopars 

Diumenge: esmorzars i dinars

The Roof Restaurant

Plaça del Palau, 1 – 678 71 81 37

Divendres i dissabte: esmorzar, dinar i sopar                       

Diumenge: esmorzars i dinars

Les Palmerines (menjar precuinat)

Carrer Rafael de Casanova, 30 (Mercat Municipal) – 93 668 13 44

Tots els dies fins dissabte 3 fins les 15.30 h