169a Fira de la Candelera: més sostenible, més solidària i més inclusiva

La Fira de la Candelera és a punt d’arrencar amb el pregó i amb desenes d’activitats que culminaran amb l’obertura del recinte firal els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer. Durant aquesta edició es posarà un accent especial a valors com la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió de persones amb diversitat funcional. A més, es consolidaran els nombrosos canvis que es van aplicar a l’edició del 2019. Els convidats d’enguany són la Fira Internacional de Ceràmica d’Argentona i la DO Catalunya.

La Fira manté la nova estructura que agrupa tots els estands i activitats al voltant de cinc grans àmbits: natura, gastronomia, empresa, cultura i ciutat. Això permet identificar millor els entorns temàtics, dirigir la gent pels diferents espais de forma eficient i organitzar el programa d’activitats amb més coherència.

Un programa que incorpora novetats destacades, sobretot en la seva filosofia global de fer-la més compromesa amb el seu entorn. Així, aquesta serà una Fira més sostenible, gràcies a l’increment d’accions orientades a sensibilitzar i millorar la recollida selectiva de residus durant la Fira.

També serà una Fira més solidària, atès que s’incorpora una nova activitat: un taller solidari d’origamis que servirà per recaptar fons per investigar contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu. El concert benèfic es manté i amb més atractiu que mai, atès que l’actuació anirà a càrrec del grup Els Pets que faran el seu darrer concert de la gira SOM. Els diners recaptats es destinaran a la associació Salut Mental del Baix Llobregat, amb secció local a Molins de Rei.

I finalment serà una Fira més inclusiva per què incorporarà traducció simultània en llenguatge de signes en alguns actes com el pregó i per què fixarà cada dia de 17h a 19h una franja sense soroll a les atraccions firals per tenir en compte les persones que pateixen autisme o altres patologies mentals.

Pel que fa a la resta de novetats destaca diferents Escapes Rooms per a grans i petits en el recinte firal; demostracions de robots i conferències sobre economia circular.

Descarregar nota de premsa