El govern qualifica d’èxit la 171ª edició de la Fira de la Candelera i subratlla el rol del comerç local

07 de febrer del 2022

El govern qualifica d’èxit la 171ª edició de la Fira de la Candelera i subratlla el rol del comerç local

El govern municipal considera que la 171ª edició de la Fira de la Candelera ha estat “un èxit” ateses les circumstàncies de la pandèmia i “el repte organitzatiu” que suposava. Desenes de milers de persones han passejat pel recinte firal en un entorn menys comprimit i que ha permès donar molta major visibilitat al comerç local. 

El disseny d’una fira més reduïda i esponjada, sumat al bon temps i la caiguda de les restriccions de darrera hora ha permès gaudir d’una Candelera molt similar a les d’abans de la pandèmia. La prova és que la gent ha sortit al carrer i durant el cap de setmana ha omplert el recinte firal, si bé amb menys aglomeracions crítiques gràcies a la nova distribució dels espais.

En les primeres valoracions fetes a l’equip de govern coincideixen en destacar aspectes com la recuperació de les sensacions, l’èxit d’assistència i la major visibilitat que ha tingut el comerç local, cosa que s’ha traduït en majors vendes que en altres edicions.

El regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha dit que “la quantitat de gent que hem vist pels carrers demostra que la gent tenia moltes ganes de fira, tenia una voluntat enorme de tornar al carrer i demostrar que la Candelera és un element d’importància cabdal per la comarca”. El màxim responsable de l’organització de la Candelera ha volgut posar el focus en el comerç local. Ramon Sànchez ha explicat que “en aquesta ocasió hem volgut aprofitar que hi havia menys estands per posar l’accent en el comerç local, i donar-los més visibilitat; això s’ha traduït en més seguretat pels visitant i en més vendes pels comerços de la vila, i tothom ha valorat molt positivament aquest nou format”. En aquest sentit ha afegit que “haurem d’avançar d’aquesta línia i pensar en una Candelera menys comprimida, més esponjada, per a les futures edicions”.

De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha coincidit amb l’anàlisi. Ha qualificat aquesta edició com “una Fira d’èxit i de recuperació, la Fira que necessitàvem els molinencs”. També ha subratllat que malgrat la dificultat de prendre decisions en contextos molt canviants degut a la pandèmia, “s’ha trobat l’equilibri perfecte entre la recuperació de la normalitat i la prudència sanitària” i també ha explicat que “la percepció és que el disseny d’enguany ha funcionat molt bé pel comerç de la vila i que a banda de recuperar sensacions, caldrà extreure’n conclusions positives per a les futures edicions”.

La 171ª Fira de la Candelera ha comptat amb 301 estands d’expositors comercials i amb més de 50 activitats organitzades.