La 171ª Fira de la Candelera torna al carrer

27 de gener del 2022

La 171ª Fira de la Candelera torna al carrer

La 171ª Fira de la Candelera tindrà lloc entre el 28 de gener i el 6 de febrer i recuperarà els estands al carrer i les activitats presencials, si bé amb un programa i una extensió més reduïda. L’organització ha previst diferents mesures per evitar les aglomeracions i també la retransmissió d’algunes activitats per Internet. D’aquesta manera es podrà gaudir de La Candelera amb total seguretat.

Després de l’edició 100% virtual de l’any passat, la Fira de la Candelera recupera el seu esperit i torna als carrers. En total hi haurà més de 50 activitats organitzades i 301 estands comercials amb alguns canvis d’ubicació respecte a altres edicions per assegurar que no hi ha grans aglomeracions. Pel mateix motiu s’ha reduït l’espai destinat a les entitats, amb un estand compartit.

Per evitar concentracions excessives de persones. l’Ajuntament informarà permanentment de l’estat d’afluència als visitants, mentre que en les activitats en espais tancats s’aplicaran les restriccions d’aforament vigents si és que n’hi ha.

Malgrat la recuperació de la presencialitat, també s’ha previst l’organització d’algunes activitats online i la retransmissió en streaming d’esdeveniments presencials, com les jornades d’empresa i el networking. Això permetrà a tothom participar de la Fira independentment de l’evolució dels contagis. En aquest sentit, els expositors participants també disposaran d’un estand virtual i més d’una trentena s’han inscrit a sessions de formació online per millorar la seva experiència en els entorns virtuals.

Finalment destaquem que es podrà accedir a tots els continguts digitals des de www.candelera.cat, la pàgina web oficial de la Fira que també s’ha renovat completament per l’ocasió, oferint més facilitats als participants i expositors i una millor imatge.

La Fira i la comunicació

Seguint les directrius del Pla Estratègic de la Fira, la Candelera també ha de ser un espai de reflexió i innovació, que permeti acostar-se a més gent i relacionar-s’hi millor. En aquest sentit, aquesta edició la Fira buscarà preguntes i respostes sobre els nous canals de comunicació que utilitza la gent jove.

Ho farà amb un pregó que protagonitzarà la comunicadora molinenca Elisenda Carod i que també tindrà un espectacle que reflexionarà sobre els nous canals i els nous llenguatges. Aquest espectacle està produït per La Chiribita, una nova productora de continguts audiovisuals amb seu a la vila.

Aquest pregó que es farà el divendres 28 a les 21h es podrà seguir presencialment des del Foment, però també es podrà veure a través de Twitch, una plataforma en la que també es faran dos programes específics sobre la Candelera anomenats “La Candy Show” i que s’emetran els diumenges 30 de gener i 6 de febrer a la tarda. Es podran seguir a twitch.tv/lacandyshow

A banda, en el programa d’aquesta edició de la Fira també hi ha tallers de TikTok per a joves i una exposició sobre l’evolució dels mitjans de comunicació.

El retorn a la normalitat

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha explicat que “la Fira sempre ha estat un reflex de la societat i del temps en el que vivim, i per això aquesta és la Fira de l’esperança i del retorn a la normalitat”. L’alcalde ha explicat que “aquesta edició recupera el format tradicional presencial i, al mateix temps, incorpora totes aquells canals online que la pandèmia ens va imposar l’any passat però que es va demostrar que tenien bona acollida entre la població”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Fira, Ramon Sànchez, ha assegurat que el repte d’aquesta edició ha estat majúscul: “no ens conformem en recuperar la Fira, volem aprofitar l’ocasió per mirar el futur, per entendre millor el què ens envolta i per buscar fórmules que garanteixin la sostenibilitat de la Candelera des de tots els punts de vista: social, econòmic i mediambiental”. El màxim responsable de la Fira ha aprofitat la seva intervenció per animar a tothom a participar d’aquesta Fira que tot i tenir un format més reduït “concentrarà el millor de La Candelera i ho oferirà als molinencs i molinenques amb formats innovadors i atractius”.

Un cartell entranyable

Durant la presentació de la Fira també s’ha mostrat el cartell, obra de la reconeguda il·lustradora Roser Calafell, i que vol transmetre l’esperança, la il·lusió i el futur.