Molins de Rei rep el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

24 de maig del 2022

Molins de Rei rep el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

Aquests segells reconeixen a aquelles empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per la sostenibilitat

Dijous 12 de maig, es va celebrar l’acte de lliurament dels distintius Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere al Baix Llobregat, un segell impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, que reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques.

Enguany, entre les 21 empreses i entitats de la comarca que han rebut per primera vegada aquest distintiu es troba Molins de Rei, amb la Fira de la Candelera i la mostra gastronòmica MolinsBdegust. D’aquesta manera, la nostra vila – i les altres poblacions i entitats guardonades-  se sumen a les 47 empreses de la comarca ja distingides, tot fent un total de 68 empreses i entitats del Baix Llobregat que ja compten amb aquesta distinció.

L’acte de lliurament del segell Biosphere, va comptar amb la presència l’alcalde, Xavi Paz, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez , regidor de Fira; i la regidora de Turisme, Carme Madorell,  en representació de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’acte  es va celebrar al municipi de Gavà, i també hi van assistir l’alcaldessa del municipi, Gemma Badia; el president de la Cambra del Baix Llobregat, Sr. Carles Guilera; la gerent de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona, Sra. Soledad Bravo; i la presidenta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, la Sra. Eva M. Martínez.

Com a novetat d’enguany, el Biosphere Commited Entity del programa Biosphere evoluciona cap a la certificació Biosphere Sustainable, disponible per a empreses i serveis, que permet millorar el posicionament en relació amb al turisme sostenible. Les destinacions turístiques i ens locals que treballen el programa reben el Biosphere Commited Destination. Ambdós segells permeten a les entitats desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats a través d’activitats i accions vinculades als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible integrats en l’Agenda 2030.

Aquest programa implanta una metodologia per a garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, tant públics com privats, i promou la gestió sostenible de les empreses i entitats turístiques del territori de manera conjunta amb els diferents actors turístics de la destinació.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017, però a la comarca el projecte el gestiona i s’encarrega de la seva implementació el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Actualment, un centenar d’empreses i entitats estan adherides en aquest programa al Baix Llobregat, i un total de més de 1000 empreses de la ciutat i de la província de Barcelona. Per a més informació i consultar les 68 empreses distingides al Baix Llobregat així com imatges de l’acte d’entrega,  es pot visitar el web de Baix Llobregat Turisme.